Website optimalisatie

Website optimalisatie-Spektacle Digital

Spektacle Digital:

Website Optimalisatie: Wat is het?

Jij wil meer uit je bestaande website halen. Jouw huidige website is dan ook mijn uitgangspunt. Op een data gedreven manier en met een rugzak vol ervaring (10+ jaar) kruip ik in de huid van je eindklant en analyseer ik de (potentiële) knelpunten en fricties op je website om deze vervolgens weg te nemen.  Afhankelijk van jouw bedrijf, processen en digitale volwassenheid ga ik aan de slag om de geadviseerde optimalisaties op te (laten) pakken. Als de organisatie en de website er aan toe zijn kunnen we dit zelfs doen door de optimalisaties eerst te testen bij de eindklant voordat ik de wijzigingen live zet. Denk hierbij aan A/B testen en/of gebruikerstesten. Zo heb je straks niet alleen een mooie website maar ook één die bewezen voor je werkt.

Voorbeelden van zaken die ik onderzoek tijdens een optimalisatie traject:

Waar kan ik bij helpen:

Expert review & advies rapport

Met behulp van mijn kennis over consumentenpsychologie en conversie optimalisatie doe ik een expert review van je website en lever een uitgebreid advies rapport.

Adviezen doorvoeren

Adviezen uit de expert review doorvoeren a.d.h.v. een gedegen prioritering op potentie, impact en eenvoudigheid*. Uiteraard passend bij de wensen van de organisatie

Project Management (Product Owner)

Afhankelijk van de processen in de organisatie kan ik de wijzigingen ook in de rol van Projectmanager of Product Owner (SCRUM) laten uitvoeren door een development team of extern in te huren web bureau.

Basis Google Analytics implementatie

Heb je nog geen website of bezoekers data beschikbaar? Ik zorg voor een goede basis implementatie van Google Analytics. Zowel Universal Analytics als Google Analytics 4. Want, meten = weten.

Data analyse (kwalitatief & kwantitatief)

Ik kan je funnels analyseren (in bv. Google Analytics) maar gebruik ook graag de beschikbare kwalitatieve data (NPS, klantenservice contacten, klantfeedback) om knelpunten naar boven te krijgen.

Persona ontwikkeling

Helder en tastbaar krijgen wie je ideale bezoeker is. Wat zijn de gedragingen, behoeften en frustraties en hoe kun je je website zo inrichten dat jouw klant zonder frustraties zijn klantreis kan doorlopen.

Usability testen

Kwalitatieve inzichten opdoen over écht klantgedrag. Door jouw échte klant met een gerichte opdracht op pad te sturen op je website komen we tot waardevolle inzichten voor mogelijke verbeteringen.

CRO proces inrichten

Je bent al bezig met conversie optimalisatie & A/B testen. Tijd om dit in een goed en gedegen proces te gieten waarbij alle stakeholders zijn aligned.

Geinteresseerd in een samenwerking? Neem vrijblijvend contact op.

Werkwijze website optimalisatie traject

mijn werkwijze hangt af van een aantal zaken: 

Wat weet je al van je website bezoeker? Heb je al een analyse tool geïmplementeerd zoals bijvoorbeeld Google Analytics? En weet je uberhaupt wie jouw website bezoekt? Wie is je ideale bezoeker en hoe ervaart hij/zij je website? Op basis van de kwalitatieve en kwantitatieve data die voor handen is probeer ik een duidelijk beeld te krijgen van:

  • Je beoogde doelgroep
  • Je huidige website gebruiker
  • Het gedrag van je bezoekers
  • De belangrijkste knelpunten in de (online) klantreis.

Heb je dit nog niet/nauwelijks inzichtelijk dan kan ik je daar ook bij helpen.

Heb je een website met 5 bezoekers per dag of 50.000? Zodra ik hier een beeld bij heb weet ik ook welke middelen ik kan inzetten om jouw conversies te laten stijgen. De ene organisatie is al geholpen bij een expert review en web-scan op best practices in de markt en op basis hier van de adviezen door te voeren. De andere organisatie is al zo ver om aan de slag te gaan met het inrichten van een Conversie Optimalisatie proces, inclusief A/B testen en gebruikerstesten.

Ook hier geldt. Afhankelijk van jouw situatie kan ik een gepaste oplossing bieden

Hoe groot is de organisatie? Wie zijn de stakeholders? Zijn er al (digitale) processen waar ik rekening mee moet houden? Wie beheert nu de website? Wie voert wijzigingen door? Zou ik dit ook mogen doen? Allemaal zaken die invloed hebben op de aanpak rondom het optimaliseren van je website.

Is je website gebouwd in een content management systeem als WordPress of Shopify? Dan kom ik een heel eind met mijn geadviseerde wijzigingen ook meteen doorvoeren. Als ik de expertise niet in huis heb dan is er nog een enorme community aan developers die kan helpen bij complexere zaken.

Website Optimalisatie: Ook voor mijn website?

Ja! Elke website kan geoptimaliseerd worden. Groot en klein. Met veel bezoekers of weinig bezoekers. Met veel omzet of weinig tot geen omzet.

Spektacle Digital heeft als missie om juist díe bedrijven te helpen met grote digitale ambities maar die niet de digitale expertise in huis hebben om deze te halen.

Dus, ben jij werkzaam bij zo’n bedrijf of ken jij een bedrijf die wel wat optimalisatie hulp kan gebruiken? 

Benieuwd wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

* Ik ben geen developer. Ik schrijf dus geen ‘code’. Gelukkig is er tegenwoordig enorm veel mogelijk zonder dat je kennis nodig hebt van die ‘code’. In de meest gangbare content management systemen is dit in ieder geval zo (zoals WordPress, Shopify, Wix). Mocht er tóch development werk nodig zijn dan zoek ik iemand uit mijn netwerk om te helpen.